Sport- & fysiotherapie Gerritsen
Sport, gezondheid en fysiotherapie

DIENSTEN

Sport- & fysiotherapie Gerritsen heeft een breed aanbod aan gezondsheidsinterventies. Hieronder kunt u lezen welke:

Fysiotherapie

Fysiotherapie biedt behandeling voor het herstel en de optimalisatie van uw bewegingsvermogen, zowel voor behoud als bij achteruitgang. Door middel van klinisch redeneren stellen we een fysiotherapeutische diagnose, waarop verschillende therapeutische en/of preventieve interventies worden gebaseerd en uitgevoerd. De behandelingen die u bij ons ontvangt, zijn onderbouwd met actuele kennis uit de (bio)medische wetenschappen, de bewegingswetenschappen en de gedragswetenschappen. Daarnaast streven we ernaar dat u zich bij ons op uw gemak voelt, en hechten we veel waarde aan een prettige relatie tussen patiënt en behandelaar.

Dry needling

Dry needling is een fysiotherapeutische techniek die zich richt op de behandeling van spiergerelateerde problemen. Hierbij worden dunne naalden gebruikt om spierspanning te verminderen en herstel te bevorderen. In tegenstelling tot acupunctuur richt dry needling zich specifiek op triggerpoints in plaats van meridianen. Door dry needling ontstaat een reflexmatige reactie die de spieren ontspant en de bloedcirculatie verbetert. Deze techniek moet altijd worden uitgevoerd door speciaal opgeleide fysiotherapeuten.

Gezondheids- & leefstijl advies

Gezondheids- en leefstijladvies omvat een holistische benadering van welzijn door het verstrekken van aanbevelingen voor een gezonde levensstijl. Dit advies richt zich op aspecten zoals voeding, lichaamsbeweging, stressmanagement en slaapkwaliteit om de algehele gezondheid te bevorderen. Het doel is het aanreiken van praktische tips en strategieën die individuen kunnen helpen bij het nemen van positieve stappen naar een gezondere levensstijl. Door bewuste keuzes te maken op het gebied van voeding, regelmatige lichaamsbeweging te integreren, stress te beheersen en voldoende rust te nemen, kunnen mensen streven naar een evenwichtige en gezonde levensstijl. 

Sport- & revalidatiefysiotherapie

Sport- en revalidatiefysiotherapie streeft naar het optimaliseren van fysieke prestaties en het herstel na sport gerelateerde blessures, operaties of ziekten. De fysiotherapeut begeleidt je bij het terugwinnen van mobiliteit, kracht en functie, met de nadruk op een succesvolle terugkeer naar sportactiviteiten of dagelijkse handelingen. Door specifieke kennis over training en blessurehersteltijden toe te passen en zich te richten op individuele behoeften, biedt de fysiotherapeut zorg om je te helpen je prestatieniveau te herstellen en verbeteren.

Rugprogramma

Het rugprogramma is ontworpen om de rugspieren te versterken en stabiliseren, met als doel het verminderen van rugpijn, het verbeteren van de houding en het vergroten van de algehele ruggezondheid. Het programma omvat specifieke oefeningen met als doel de pijn te verminderen en de algehele functionaliteit van de rug te bevorderen. Het programma is gebaseerd op een onderzoek naar rugklachten dat is uitgevoerd door Carolien Gerritsen in 2016.

Beweegprogramma's 
- Oncologie
- Reuma
- COPD
- Diabetes mellitus type 2
- Coronaire hartziekten
- Overgewicht en Obesitas bij kinderen

Valpreventie

InBalans valpreventie is een programma dat gericht is op het verminderen van het risico op vallen, vooral bij ouderen. Het omvat specifieke oefeningen en trainingen om de balans, spierkracht en mobiliteit te verbeteren. InBalans richt zich op preventie door fysieke vaardigheden te optimaliseren en biedt zo een effectieve aanpak om valongelukken te voorkomen.

Claudicatio intermittens

Claudicatio intermittens fysiotherapie richt zich op de behandeling van etalagebenen door middel van gestructureerde looptraining en leefstijladviezen. Het doel is het verbeteren van de loopprestaties en het verminderen van symptomen.

Acupunctuur

Acupunctuur is een traditionele Chinese geneeswijze waarbij dunne naalden op specifieke punten op het lichaam worden geplaatst om de energiestroom (qi) te stimuleren en te balanceren. Deze specifieke punten worden meridianen genoemd. De SiVAS-methode wordt toegepast, waarbij het voelen van de pols (middels de vas) wordt gebruikt om inzicht te verkrijgen in de energiebalans van het lichaam.

Massage therapie

Massage therapie is een hands-on therapie gericht op het behandelen van spieren en zachte weefsels om spanning te verminderen en de algehele gezondheid te verbeteren. Het omvat verschillende technieken en wordt vaak gebruikt voor pijnverlichting en stressmanagement.

Neurorevalidatie

Neurorevalidatie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op het herstel en de verbetering van de motorische functies en kwaliteit van leven bij mensen met neurologische aandoeningen. Deze vorm van fysiotherapie is ontworpen om individuen met neurologische problemen, zoals beroertes, hersenletsel of neurodegeneratieve aandoeningen, te begeleiden bij het herwinnen van mobiliteit, coördinatie en zelfstandigheid. Het behandelplan kan diverse oefeningen, mobilisatie en specifieke technieken omvatten om de neurologische functies te stimuleren en te verbeteren. Het doel is het optimaliseren van de functionele capaciteiten en het welzijn van de patiënt op neurologisch gebied.

Zwangerfit

Zwangerfit is een programma dat specifiek is ontworpen voor zwangere vrouwen, met aangepaste oefeningen om spieren te versterken en flexibiliteit te bevorderen. Het richt zich op het behouden van algehele fitheid tijdens de zwangerschap en bereidt vrouwen voor op de bevalling en het herstel erna. 

Online trainingen

Naast online spreekuren bieden we ook maatwerk oefenschema's aan. Zo kunnen we u op afstand de beste begeleiding geven. Hieronder kunt u een aantal impressies vinden van oefeningen.

Letselschade 

Letselschade fysiotherapie wordt vaak ingezet als onderdeel van een bredere revalidatieaanpak voor mensen die letselschade hebben opgelopen.