Verzekering

Bent u goed verzekerd?

Jaarlijks gaan 3 miljoen mensen naar de fysiotherapeut. Zorg dat ook u goed verzekerd bent voor fysiotherapie!

Fysiotherapie in de basisverzekering

Fysiotherapie wordt vanuit de basisverzekering maar beperkt vergoed. Het is dus verstandig u aanvullend te verzekeren!

In 2013 krijgen volwassenen (ouder dan 18 jaar) de eerste twintig behandelingen niet uit de basisverzekering vergoed. De eerste twintig behandelingen zijn voor eigen rekening of u kunt zich hiervoor aanvullend verzekeren.

In 2013 krijgen kinderen tot 18 jaar achttien behandelingen uit de basisverzekering vergoed. Mochten er nog meer behandeling nodig zijn dan geldt in principe dat deze niet door de basisverzekering worden gedekt. Voor bepaalde aandoeningen geldt echter dat mogelijk alle behandelingen worden vergoed.

Fysiotherapie in de aanvullende verzekering

Het is mogelijk dat u een aandoening heeft die helemaal niet of maar gedeeltelijk wordt vergoed vanuit de basisverzekering. We raden iedereen dan ook aan om een goede aanvullende verzekering af te sluiten, waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen.

Wees zorgvuldig in uw keuze voor een zorgverzekeraar. Er zijn grote verschillen in de manier waarop zorgverzekeraars fysiotherapie vergoeden in de aanvullende verzekering. Zo geldt er soms een maximum aantal behandelingen, een maximum bedrag of zijn er andere beperkingen. Enkele polissen kennen geen beperkingen. Dit betekent dat uw kosten voor fysiotherapie onbeperkt worden vergoed.

Kijk voor meer polisinformatie ook op http://www.defysiotherapeut.com/